SUNDEKILDE&HUND


Jeg hedder Christina Sundekilde Vestergard.

Jeg er uddannet veterinærsygeplejerske i 1999 og har siden da opnået bred erfaring i jobbet som dyrenes sygeplejerske - primært på dyreklinikker men også på internat og i forsøgsdyrs-stalden.

Jeg har altid haft stor interesse i adfærd og træning af dyr, og har helt fra starten af min uddannelse haft fokus på dette.

Udover at være fag-veterinærsygeplejerske indenfor klinisk etologi, er jeg Eksamineret Hundeinstruktør (PAFF), HIPE-instruktør, JustStepUp (Hund360), Klikker-instruktør (Hund&Træning), Rally-instruktør (Sydkystens Hundeskole), Nose Work instruktør (Hund&Træning) og Examineret Hundemassør (BIO Dyreklinik). Man bliver aldrig færdiguddannet - og jeg sætter en stor ære i, at holde mig opdateret via forskellige efteruddannelser og kurser indenfor adfærd og træning. Mit næste projekt er en "Masterclass i Search" (Rundering og feltsøg) som Nike og jeg skal deltage på 2023/24.

Træning sammen med mig, skal være sjovt! Jeg fokuserer på den ønskede adfærd, og tilstræber at sætte hund og ejer op til succes.

Privat bor jeg i Lunde sammen med min skønne familie: Min mand René, vores 2 drenge Mikkel & Nicklas, Viszla-tæven Ninja og Weimaraner-tæven Nike.


SUNDEKILDE


Til dagligt arbejder jeg primært som veterinærsygeplejerske på dyreklinikken i Bogense (Bogense Dyrecenter) og hver tirsdag hos Bederslev Dyrlægen.

I 2016 startede jeg mit lille firma "Sundekilde&Hund" som bibeskæftigelse. Jeg havde fungeret som hundetræner og adfærdsrådgiver i flere år, som en del af jobbet som Fag-VSP i etologi, men havde lyst til at få mit eget - så jeg kunne gøre det 100% på min måde.

Og da jeg alligevel var midt i et større job-skifte, så var tiden inde til at starte op med Sundekilde&Hund - Træning for krop og sjæl. Og DET har jeg ikke fortrudt ét sekund...

Da det jo er en bibeskæftigelse, har jeg ikke mange hold. Til gengæld er jeg top engageret i hver og én af mine kursister, og forsøger at have god tid til at guide og vejlede alle.

På alle mine træningshold er der max 6 hunde på et hold og på Nose Work holdene max 5 hunde.

Jeg prioriterer hvert forår at have et par hvalpehold. Ind imellem har jeg et fortsætter-hold eller teenage-hold. De senere år har jeg også haft Nose Work hold - både intro og fortsættere - og nørderne :-)

&HUND

NIKE

Nike er familiens 3. teenager!

Hun er en weimaraner-tæve på 2 år og hun elsker fart og spænding! Hun er virkelig en drøm at træne med - og hun er med på ALT træning, så længe det involverer jagt eller leg.

Vi har prøvet en del forskelligt, og har fokuseret på at få skabt en god basis. Vi har trænet grundkompetencer med  fokus på DKK´s Lydighedsprøver (LP). Efter sommerferien starter vi på en Masterclass i "Search", så vi skal i gang med at træne rundering og feltsøg. DET har vi ikke prøvet før - så det bliver sjovt!

NINJA

Ninja er en skøn viszla-tæve på 9 år.

Hun har prøvet lidt af hvert træningsmæssigt, men har helt klart fundet hendes yndlingsbeskæftigelse i Nose Work.

Hun har lidt udfordringer med bevægeapparatet (instabilitet i ryg), men trives rigtig godt med at blive holdt i gang ved at bruge hendes næse.

Pga Corona og Ninjas helbred har vi holdt en længere pause fra konkurrencerne - men nu er vi så småt gået i træning igen, og satser på at bestå en NW kl. 2 senere på året.

FILOSOFI

ALT træning hos Sundekilde&Hund er belønningsbaseret og baseret på videnskabeligt dokumenterede indlæringsprincipper.

Jeg har fokus på at sætte hund (og ejer) op til succes, så vi kan belønne den ønskede adfærd, 

Der er ingen hurtige smutveje til en veltrænet hund. Hunden gør det, der bedst kan betale sig! Det hunden øver sig på, det bliver den god til!

Og det er vores opgave at sikre os, at hunden øver sig på det, vi gerne vil have den til at gøre:

Derfor skal vi træne med vores hunde - så vi kan lære dem dét, vi ønsker de skal kunne.  Simpelt, ik? I teorien - Jo!

Det er obligatorisk at deltage til teoriaften, som jeg afholder før opstart af alle Hvalpe- og Intro hold. Her introduceres I til teorien bag principperne, og til øvelserne vi skal igennem i løbet af træningen.